Hoe serious gaming bijdraagt aan de ontwikkeling van een organisatie.

Last Updated on februari 2, 2024 by Gea Maring

Serious gaming is hot and happening. Veel bedrijven zoeken naar andere, aantrekkelijkere manieren om medewerkers te betrekken bij veranderingen. En niet voor niets.

Gaming is een immersieve, innovatieve en inspirerende manier om met elkaar te leren en te ontwikkelen. Door op een leuke manier naar inhoudelijke vraagstukken of teamontwikkeling te kijken komt er energie vrij en wordt het makkelijker om met elkaar te verbinden. Medewerkers komen als vanzelf in de mindset om samen de schouders eronder te zetten. Steeds meer organisaties ontdekken de kracht van de homo ludens: de spelende mens.

Dat leidt ertoe dat tegenwoordig veel methodes het stempel spel opgedrukt krijgen. Dat klinkt sexy, maar geeft geen garanties. Vaak blijkt het niet om een spel, maar om een (leuke) werkvorm te gaan. En hoewel die heel waardevol kunnen zijn, wij zijn ook dol op werkvormen, maken ze niet dezelfde energie los als wanneer er écht een game gespeeld wordt. In deze whitepaper lees je waar volgens ons een game aan moet voldoen om effectief te zijn, en waaróm gaming zo effectief is.

Ben jij benieuwd hoe je gaming kunt inzetten in jouw organisatie? Neem contact op!

We helpen organisaties, zowel in de publieke als private sector, om in beweging te komen. Wil je iets binnen jouw organisatie veranderen? We onderzoeken samen met jou wat ervoor nodig is.  


Deel op LinkedIn

LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer inspiratie

Wat is de bedoeling van de Serious Game?

Onze spelmakers broeden al een tijdje op een nieuwe serious game dat het spanningsveld tussen ‘de systeemwereld’ en ‘de leefwereld’ in een spelsituatie tot leven laat komen. Bij het bedenken van uiteenlopende simulatiekeuzes in een specifieke situatie, raakten ze zelf verstrikt in de complexiteit van de werkelijkheid.

Lees verder in mijn blog

Lees verder »