Escape rooms voor team
ontwikkeling

Ben je op zoek naar een andere manier om te werken aan jullie teamontwikkeling? Een escaperoom is een pressurecooker-ervaring van één uur. Het is dé manier om elkaar beter te leren kennen als team!

In elke escaperoom van Pentascope zitten deze elementen: 

  • Samenwerken. Je hebt elkaar nodig om tot de oplossing te komen. Natuurlijk is het handig om een collega met escaperoom ervaring in je team te hebben, maar ook hij/zij heeft hulp nodig om de puzzels op te kunnen lossen. 
  • Reflectiemomenten tijdens de ervaring. Tijdens het spel kun je leren en verbeteren. 
  • Functionele frustratie. Niet alle elementen zijn even leuk. Juist deze onderdelen zijn extra waardevol om achteraf met elkaar op te reflecteren. 
  • Denk- en doe-elementen. We laten de talenten van iedereen tot z’n recht komen. Daarom zijn  onze puzzels niet alleen analytisch van aard. Ze vormen een combinatie van ‘denken’ en ‘doen’.

Kies zelf je escaperoom

Je kunt kiezen uit drie escaperooms. Optioneel kies je voor een teamcoach die de reflectie achteraf begeleidt. 

Online escape room

5-15 personen

Overbrug de Afstand

Dr. Distance heeft alle communicatiemiddelen in de 21e eeuw verstoord. Ga samen met je team terug in de tijd om alle communicatiemiddelen te herstellen. 

 

Ook al ben je niet fysiek samen, op afstand van elkaar kun je nog steeds lachen, leren én verbinden. Samen ga je binnen 1 uur een online uitdaging aan en leer je spelenderwijs de mogelijkheden van online samenwerken via Zoom of Microsoft Teams. Deze ervaring geeft je inzicht in de manier waarop je dit als team hebt aangepakt. Kun je elkaar blindelings vertrouwen? Wie heeft welk talent? En wat kunnen we hiervan leren op het gebied van online samenwerken? Deze escaperoom verbindt jou positief met je team! 

Hybride escape room

4-8 personen

Gevangen in Onschuld

Je team wordt wakker in een smerige cel. Het laatste wat je je kan herinneren is dat je op weg was naar kantoor. Je wrijft de slaap uit je ogen en kijkt in het rond. Je ziet je collega’s, die ook in de cel zitten. Je zit vol vragen. Waarom zitten jullie in de cel? Wie heeft jullie hierin gestopt? En hoe kom je er weer uit?

In de Hybride Escape Room ervaar je hoe het is om hybride te werken én voer je hier samen het gesprek over. Je hebt samen een leuke, mooie ervaring. Ieders behoefte op het gebied van hybride werken wordt op een veilige manier gedeeld.

 

Je kunt deze escape room volledig online, hybride of fysiek spelen.

Fysieke escape room

4-8 personen

Escape Room voor teamontwikkeling

Een willekeurige vergaderzaal. Een stapel archiefdozen met daarin een verhaal over verzetshelden. En een archivaris die er niet uitkomt. Wat zijn dit voor dozen? Wat betekenen deze opdrachten? Komen jullie op tijd achter het geheim van de verzetshelden? 

De Escape Room voor Teamontwikkeling is meer dan een leuke activiteit. De puzzels zijn ontworpen om onder meer communicatie, leiderschap en vertrouwen te stimuleren. Zo combineer je de spanning en het plezier van een normale escaperoom met de verdieping van een professionele training!

 

Deze escaperoom is gebouwd op een solide basis van gevalideerde theorieën over talenten en teamontwikkeling.

Nieuwsgierig? Bel ons.

Kathalijn Vergeer

kathalijn.vergeer@pentascope.nl
0648410799

Léon Polman

leon.polman@pentascope.nl
0612978295