Assessment trainees

Game als onderdeel van het selectieprogramma

logo UWV

Uit circa 400 kandidaten koos het UWV 130 nieuwe trainees. Het selectieprogramma bestond uit meerdere rondes en was voor kandidaten naast een spannende, ook een plezierige dag. Dankzij een bewezen concept van Pentascope.

Onze aanpak

We verdeelden de kandidaten over veertig sessies. Tijdens een groepsassesment namen ze deel aan een online serious game. De hele procedure duurde drie weken. Tijdens de game waren ook twee selecteurs als observant aanwezig. Zij kregen vooraf instructies met een opname van het spel en een sheet met aandachtspunten.

Het resultaat

De game bevat ook een aantal reflectiemomenten, die veel informatie opleveren voor de selecteurs. Daarnaast biedt een extra online Q&A sessie voldoende inzichten voor een optimale beoordeling van de kandidaten. Deze methode werkt voor alle betrokkenen prima. Niet voor niets vragen andere onderdelen van UWV ook vaak aan ons om deze methode bij hen toe te passen. Een proven concept!

Neem contact op

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je emailadres en telefoonnummer achter en we bellen binnen een dag terug.