Bijzondere woningcorporatie

Thuisvester doet het anders

logo Thuisvester

Een kersverse visie en ondernemingsplan vormden de aanleiding voor een verandertraject bij woningcorporatie Thuisvester. Het management- en Kantelteam van de Brabantse corporatie trokken de kar. Met hulp van Pentascope.

Doe maar gewoon, zeggen ze in Brabant. Bij Thuisvester hebben ze daar nog een wijsheid aan toegevoegd: Doen wat de bedoeling is. Om dat in de praktijk te brengen, riep de corporatie de deskundigheid in van Pentascopers Mark Oskam en Joos Jacobs. Van juli 2020 tot najaar 2021 namen zij de begeleiding van het managementteam en het zogenoemde kantelteam voor hun rekening.

Onze aanpak

Samen kozen we bij de start van het ontwikkelingstraject voor ‘Theory-U’ als uitgangspunt van het traject. Vanuit een diepgaande beweging – denk aan de vorm U – benaderden we vraagstukken, die andere antwoorden verlangden dan de voor de hand liggende. Onder meer met online en intervisie bijeenkomsten, individuele coaching, inspiratie- en live sessies. Verder stond ook een tweedaagse met het management team op het programma.

Het resultaat

We zijn trots op het resultaat. In deze video vertellen de bestuurder en een manager over hun ervaringen in dit proces met Pentascope.

Neem contact op

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je emailadres en telefoonnummer achter en we bellen binnen een dag terug.