Ambitieus programma Rijkswaterstaat

Ruimte voor toptalent

logo Rijkswaterstaat

Bij Rijkswaterstaat werkt veel talent. En dat wil de organisatie graag zo houden. Daarom start elke twee jaar een nieuwe lichting toptalenten. Pentascope is verantwoordelijk voor (door) ontwikkeling en het uitvoeren van het Talentprogramma.

Rijkswaterstaat heeft een eigen meerjarig ontwikkelprogramma voor toptalenten. De talenten krijgen drie jaar extra begeleiding in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Plus allerlei mogelijkheden om hun carrièregroei (waar mogelijk) te versnellen.

Onze aanpak

We hanteren een individu gerichte aanpak, waarbij de individuele talenten en hun ontwikkelwensen centraal staan. Daarnaast laten we ze vooral oefenen met hun niet cognitieve kwaliteiten en talenten, omdat daar voor deze groep veel groeipotentieel zit.

 

Het is een rijk programma met inhoudelijke modules, intervisie, coaching, verdiepingsdagen om Rijkswaterstaat breder en dieper te leren kennen. Er is een begeleidingsgroep met mensen uit de top van Rijkswaterstaat. Zij monitoren de voortgang van het programma en zijn ook mentor van de talenten. Zo komen de kerndoelen van Rijkswaterstaat en de leerdoelstellingen van de individuele deelnemers samen.

Het resultaat en effect

Medewerkers die zichzelf, elkaar en de organisatie beter kennen. Op basis daarvan meer impact kunnen hebben in het samenspel van zichzelf inzetten en met de ander(en) samenwerken. Ook het uitbouwen van de netwerken (binnen en buiten Rijkswaterstaat) van de deelnemers en de onderlinge kracht als groep, krijgen aandacht.

Neem contact op

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je emailadres en telefoonnummer achter en we bellen binnen een dag terug.