Organisatie van de Toekomst

Leiderschapsontwikkeling provincie Friesland

logo provincie Fryslan

De provincie Friesland mixt ‘Fryske’ normen met innovatieve werkwijzen. Zo krijgen persoonlijke ontwikkeling en nieuwe manieren van samenwerken veel aandacht. Met de ‘Organisatie van de Toekomst’ streeft de provincie naar een nieuwe manier van werken: samen en in de Mienskip, ofwel de gemeenschap. Pentascope stak een helpende hand toe.

Friesland erkent het belang van goed leiderschap. Leiderschapsontwikkeling was daarom een van de punten waarvoor de provincie onze hulp vroeg. Daarmee zijn we enkele dagen aan de slag gegaan met een aantal managers.

Onze aanpak

In een cluster van zes dagen en twee clusters van twee dagen passeerden de volgende thema’s de revue: de kracht van luisteren, verbindend communiceren, verhalen vertellen, output sturen, vanuit stilte werken en emotionele intelligentie. Het programma bestond niet alleen uit theorie, er was ook aandacht voor de praktijk; door te oefenen met en inspelen op situaties binnen de organisatie.

Het resultaat

Al snel werd zichtbaar, dat de deelnemers tijdens het programma goed met elkaar samenwerkten. En de onderlinge band sterker werd. Een ander groot winstpunt: Ze ervoeren dat de kracht van goed leiderschap in jezelf zit, wat er ook om je heen gebeurt. Voor ‘goed leiderschap’ of ‘leiderschapsontwikkeling’ bestaat geen standaardoplossing of een kant en klare formule. Wel zijn we erin geslaagd een programma op maat te maken om de leiderschapskwaliteiten van de managers bij de provincie te versterken.

Neem contact op

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je emailadres en telefoonnummer achter en we bellen binnen een dag terug.