Cultuurverandering

Een goed begin is het halve werk

logo provincie Fryslan

Een cultuurverandering realiseren via een integrale aanpak. Met ook oog voor intentie, gedrag en systemen. Dat was de doelstelling van provincie Friesland. Of wij daarin iets konden betekenen? Een vruchtbare samenwerking tussen betrokken medewerkers, leidinggevenden en Pentascope was geboren.

Onze aanpak

We hebben met de provincie een ontwerpgroep samengesteld. Die is volgens het ‘na stap 1, volgt stap 1’ principe aan de slag gegaan: je doet iets, evalueert en zet weer een nieuwe stap 1. Zo kom je al evoluerend tot een resultaat, dat je misschien niet van tevoren bedacht had, maar wel exact is wat er nodig is. Hier zijn diverse activiteiten uit voortgekomen, zoals polariteiten management.

Het resultaat

Het gehele traject duurde anderhalf jaar. Met elke maand een programma van een of twee dagen. Het management team tekende voor de inhoudelijke vaststelling en de ontwerpgroep voor de uitvoering. Medewerkers uit alle stakeholdersgroepen deden eraan mee en de sessies sloegen aan: Onder meer doordat elk onderdeel afwisselende praktijkcases bevatte. De resultaten van het aparte leiderschapsontwikkelingsprogramma zijn ook gemeten en geëvalueerd.

Neem contact op

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je emailadres en telefoonnummer achter en we bellen binnen een dag terug.