MBO Amersfoort

De kunst van implementeren

logo ABN Amro

‘Hoe kun je op een aansprekende manier veranderingen in de organisatie beter implementeren?’ MBO Amersfoort kwam met die uitdaging bij ons.  Vervolgens zijn we met dertig deelnemers uit verschillende ondersteunende afdelingen op zoek gegaan naar de oplossing.

Onze aanpak

Samen met een interne ontwerpgroep hebben we een overzichtelijk traject ontworpen met stevige handvatten om veranderingen beter te implementeren. De groep bestond uit de opdrachtgever en een aantal medewerkers. Tijdens drie trainingsdagen kwamen allerlei onderwerpen voorbij: zoals visie op veranderen en je eigen rol als veranderaar. Meerdere methoden en technieken vormden de inhoudelijke pijlers van deze dagen. Naast de theorie was er ook ruimte voor concrete casuïstiek van de deelnemers.

Het resultaat

Er zijn veel leerervaringen gedeeld en er is (ver)binding ontstaan tussen de afdelingen. Maar ook begrip en inzicht in belemmerende patronen bij veranderingen. Zowel individueel als binnen de organisatie. De dagen boden voor de deelnemers genoeg handvatten om in hun eigen praktijk te experimenteren met nieuw gedrag. Hiervoor boden we ook ondersteuning aan in de vorm van intervisiebegeleiding en (schaduw)coaching. Nog een belangrijk winstpunt: voortaan spreken de deelnemers dezelfde taal bij verander- en implementatietrajecten.

Neem contact op

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je emailadres en telefoonnummer achter en we bellen binnen een dag terug.