Woningcorporatie HEEMwonen

Medewerkers omarmen strategisch plan

logo HEEMwonen

Met een brede groep medewerkers het strategisch plan implementeren. Door werkend leren en lerend werken. Zeg maar op de ‘implementatiekunst-manier’. Woningcorporatie HEEMwonen wilde dat heel graag. En vroeg aan Pentascope: ‘Kunnen jullie ons daarin begeleiden?’

HEEMwonen zet zich in voor voldoende betaalbare en goede woningen. Luisteren naar wensen en ideeën van huurders en partners is daarbij een tweede natuur van de corporatie. En kan ook het verschil maken als het om samenleven gaat. 

Onze aanpak

Met een brede groep medewerkers hebben we gekeken hoe we het strategisch plan het beste konden implementeren. En wat daarvoor nodig was op de gebieden van structuur, intenties, cultuur en processen. Vervolgens zijn we met een Denktank aan de slag gegaan om de uitkomsten concreet te maken. En de bestuurder te adviseren hoe het vervolg eruit zou moeten zien.

Het resultaat

Door de gekozen aanpak hebben heel wat medewerkers het strategisch plan echt doorleefd. Zo is het ook hun plan geworden en dat motiveerde hen extra om de implementatie ervan tot stand te brengen. Bovendien doorzagen ze wat nodig is om zelf en met anderen blijvend HEEMwonen te ontwikkelen. Met enthousiasme en positieve energie is een vernieuwende beweging ingezet. Met meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid binnen een grote groep medewerkers als belangrijke steekwoorden. 

Neem contact op

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je emailadres en telefoonnummer achter en we bellen binnen een dag terug.