Kwartiermaker in overheidsparticipatie

Gemeente Diemen

logo gemeente Diemen

Een juiste vorm en invulling geven aan de rol van de participatiecoördinator. En deze betrokken medewerkers uitdagen nog meer gebruik te maken van potentiële initiatiefnemers en externe medewerkers. Met dat verzoek komt gemeente Diemen bij ons.

Een overzichtelijk verzoek, maar een gelaagde uitwerking. Want er moest heel wat gebeuren, voordat we bij de finish waren. Zoals in beeld brengen welke toekomstmogelijkheden voor het huidige model en de praktische vormgeving van participatief werken mogelijk zijn. En in het verlengde daarvan voor het wijkgericht werken.

Onze aanpak

Tijdens het werk hielden we voortdurend de focus op overheidsparticipatie. Bovendien ondersteunden we ook de portefeuillehouder plus het college en management team in het maken van hun bestuurlijke afwegingen. In onze rol van kwartiermaker hebben we de huidige wijze van participatief werken tijdens verschillende netwerkbijeenkomsten in kaart gebracht: samen met de betrokken medewerkers.

Het resultaat

Op basis van deze brede aanpak is inzicht in de bestaande externe netwerken en potentiële initiatiefnemers ontstaan en zijn de practices van participatief werken van de afgelopen twee jaar geëvalueerd. Uiteindelijk rolde daar een visie uit op participatief werken en is de invulling van de rol van de participatiecoördinator opgesteld. Uiteraard helemaal afgestemd met het management team en het college.

Neem contact op

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je emailadres en telefoonnummer achter en we bellen binnen een dag terug.