Borging van de organisatie ontwikkeling

logo DCMR

Data gedreven werken, proactief en wendbaar zijn: dit zijn enkele van de zes bouwstenen die het fundament vormen van een doorontwikkeling binnen DCMR Milieudienst Rijnmond. De bouwstenen namen wij als uitgangspunt bij de ontwikkeling van twee serious games.

We bereikten hiermee twee doelen:

  • De medewerkers bekend maken met de bouwstenen, zodat zij deze (her)kennen en beter kunnen toepassen in hun dagelijkse werk;
  • Het gesprek over de bouwstenen Dit droeg bij aan de vertaalslag van de organisatieontwikkeling naar ieders persoonlijke werkzaamheden en zorgde daarnaast voor onderlinge verbinding.

Onze aanpak

Een vulkaanuitbarsting waarbij mensen en dieren op een eiland in veiligheid gebracht moeten worden: Dat was het verhaal dat we ontwikkelden voor de serious game voor de Milieudienst. Deelnemers werkten in groepjes samen tijdens de reddingsoperatie. Na afloop was er ruimte om te reflecteren op het samenwerkingsproces en de bouwstenen van de organisatieontwikkeling. Ook deelden medewerkers hun inzichten in relatie tot het dagelijks werk.

Het resultaat

In meer dan 100 sessies deden bijna 500 medewerkers mee aan de serious game.

 

Medewerkers gingen de dialoog aan met elkaar, wisselden ideeën uit en bespraken best practices. De winst was de gezamenlijke bewustwording: alles wat de medewerkers doen staat in verband met elkaar. En zij staan er niet alleen voor.

Neem contact op

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je emailadres en telefoonnummer achter en we bellen binnen een dag terug.