Online escape rooms

Bevordering van interculturele samenwerking

logo ABN Amro

Interculturele samenwerking op afstand bevorderen. Tussen teams van over de hele wereld. Met die opdracht gingen we aan de slag voor Team coaching van ABN Amro. Onze online escape rooms bleken een krachtig hulpmiddel.

Tijdens corona de beperkingen én voordelen van samenwerken op afstand ontdekken en deze samenwerking verbeteren. Dat was het doel van ABN Amro. Daarbij was een extra aandachtspunt om collega’s die elkaar niet goed kenden en/of in verschillende culturele achtergrond hebben met elkaar te laten verbinden.

Onze aanpak

De serious game ‘Overbrug de Afstand’ is een online escape room uit maart 2020. Het spel richt zich speciaal op doorbraak en beweging in samenwerken op afstand. We hebben deze tool binnen ABN Amro op verschillende locaties over de wereld ingezet. Onder meer om interculturele verschillen tussen teamleden te overbruggen.

Het resultaat

De escape room is 7 keer gespeeld in verschillende samenstellingen met medewerkers van verschillende nationaliteiten. Daarbij is het doel op een positieve manier met elkaar te verbinden behaald.

Neem contact op

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Laat je emailadres en telefoonnummer achter en we bellen binnen een dag terug.